Odmiana Manzanilla to najbardziej delikatna odmiana oliwek z Hiszpanii. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i różnorodnym zastosowaniem. Są to mięsiste oliwki o owalnym kształcie z delikatnym i miękkim miąższem w jasnozielonym kolorze.
Sprawdza się zarówno jako osobny tapas jak i jako dodatek do kanapek, koreczków czy jako składnik kremów i tapenady. Użycie tych oliwek zależy tylko od Twojej wyobraźni.
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 756kJ/184kcal |
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
18,2g
3,1g |
Węglowodany:
w tym cukry |
6,8g 0g |
Błonnik |
6,1g |
Białko | 1,3g |
Sól | 2,8g |
Specyfikacja | |
Opakowanie | 370ml |
Masa netto | 350g |
Masa netto (bez zalewy) | 160g |